Életmód

2017.09.06. 17:20

Magam vagyok mindenkié

Az egyéni önmegvalósítás, ha tetszik önkifejezés legeredetibb eszköze a művészet. Már az is, ha kedveljük a különböző művészeti ágakat, szívesen járunk előadásokra, képtárba vagy épp hangversenyre.

Hankusz Kálmán

Persze, aki érez magában némi ambíciót, miért ne próbálná ki maga is? Mi van, ha még sem sikerül? Tulajdonképpen semmi, nem dől össze a világ, és kevesebbek sem leszünk azzal, ha valami újat kitalálunk. Azt ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy a világ kerekét - a lustaság után közvetlenül - az új keresése, a kipróbálás öröme, a felfedezni vágyás vitte előre.

A világ egyik legismertebb művészeti alkotása mérnöki munkának indult, és a világkiállítás után el akarták bontani, mégis Párizs jelképe lett. Mindenki úgy kezdi, hogy először kipróbálja, aztán megszereti, majd az életévé válik Fotó: HK

Azok az emberek, akik az újdonságokat megalkották, soha nem tudták előre, hogy az ötleteikből mi lesz. Az Eiffel-tornyot rengetegen ellenezték annak idején, a város csúfságának nevezték, többször el akarták bontani. És mi lett belőle? Párizs, sőt Franciaország jelképe! Pedig csak egy vastorony - ebben a kétkedőknek igazuk van -, mégis művészet ez, a mérnöki munka művészete. Dali sem volt egyéb gyermekként, mint egy bukott kis diák, és...? Be kell-e mutatni bárkinek életét és munkásságát? Senki ne mondja, hogy nincs tehetsége, addig, amíg ki nem próbálta! Festettél már legalább színeket, foltokat (így kezdődik)? Na ugye?!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!