Életmód

2015.07.04. 15:46

Nem mutatja meg lelkének harcait

„Őszi eső” jeligével látta el kézírását a 62 éves, érettségizett nő, aki határozott, megfontolt, visszafogott, tartózkodó és alapos.

Novák Mária

Erős akarattal rendelkezik, az érzelmeit kordában tartja, s nem engedi, hogy azok a felszínre törjenek. A külső szemlélő számára ő a megértő, a segítőkész, a munkáját szerető ember, akinek semmi problémája sem lehet az életben. Aki azonban jobban megismeri, megérzi a szíve mélyén megjelenő fájdalmat, a fel nem dolgozott negatív élmények hatását, a ki nem mondott szavakban rejlő rejtett titkok által okozott nyomasztó szellemiségét. Azonban mindig kedves és mosolygós, kifelé semmit nem mutat a lelkében dúló harcokból.

Szüksége van arra, hogy folyamatosan képezze magát, egyre több és több tudásra tegyen szert, s hivatását minél magasabb szinten művelhesse. Ezt azonban nemcsak a tudásvágya miatt teszi, hanem gondolatai elterelésére is jó módszernek tartja. Életét, mindennapjait a saját maga által felállított időrendben és a megszokott napi rutin szerint éli, melyek következetességébe nem enged változást, inkább vállalja a fáradtságot, de az előre betervezett feladatokat mindenképpen el kell az adott napon végeznie.

Jó lenne, ha átgondolná a nyomasztó terheket, és a múlton való töprengés helyett a jövő felé fordítaná figyelmét, s már most elkezdené tervezgetni a nyugdíjas évek adta sok-sok szabadidőben megvalósításra váró elgondolásait, vágyait. S lehet, hogy a lelke mélyén olyan nagyon vágyott harmónia megteremtéséhez az is hozzájárulhatna, ha egy kicsit félretenné halogató természetét, túlzott óvatosságát, a múltba való görcsös kapaszkodását, és konokfejűségét. Talán az érzelmeire is jobban oda kellene figyelnie, olykor-olykor hagyhatná azokat szabadon megnyilvánulni, s nem csak tettekkel, hanem szavakkal is kifejezhetné emócióit.

Az egyhelyben topogás, valamint a mindennapok rabságában engedje meg magának, hogy ne csak az értelmére, hanem a szívére is hallgasson esetenként.

Címkék#grafológia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!