Életmód

2015.05.18. 15:57

Elkülönítve gyűjtsük a hulladékot!

A szelektív gyűjtés lényege, hogy tisztán, leválogatva kerüljön a hasznosítható hulladék a megfelelő gyűjtőhelyre.

Fejér Megyei Hírlap

Ne keveredjen az elázott tea filter az újságpapírral és a krumpli héj se találkozzon a joghurtos pohárral. Ha az otthon keletkező hulladék gondos válogatást követően, tisztán kerül a szelektív szigetekre akkor a feldolgozást követően nyersanyaggá alakul, ezáltal kevesebb hulladékot kell lerakókon vagy égetőkbe elhelyezni. Otthonunkban is figyelhetünk arra, hogy amit lehet, elkülönítve gyűjtsünk. A háztartásokban leggyakrabban keletkező hulladékok, mint például a papír, műanyag, üveg tárolására többféle megoldás létezik. A többrekeszes kuka bár praktikus, csak kis háztartásokban jelent megoldást, ahol kevés hulladék termelődik.

A konyhákban gyakori, hogy a szemetes vödör a mosogató alatt van. Ha az ajtóra egy kis akasztóra táskát akasztunk, a műanyag flakonok öblítés után mindig ebbe kerülhetnek.

Megoldást jelenthet, ha az újságok helyéül szolgáló polc, vagy szekrény alá kosár kerül, amibe a papírokat gyűjtjük.

Az előszobafal alatti rész ugyancsak szolgálhat ilyen gyűjtőnek, egy csinos kosár vagy faláda még mutatós is lehet.

Azt is be kell építeni a mindennapokba, hogyan jut el az összegyűjtött hulladék a szelektív szigetre.

Kössük össze a kutyasétáltatással, vagy akár iskolába, óvodába menet magunkkal vihetjük a műanyagot, papírt, hiszen minden intézmény közvetlen közelében ott vannak a szelektív hulladékgyűjtő konténerek ahol elhelyezhetjük ezeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!