A DH Egypercese

2019.01.11. 11:00

Legendás 66

Egyik barátom ma, azaz január 11-én tölti be a hatvanhatot.

Várkonyi Zsolt

Fotó: pixabay

Ennek apropóján utánanéztem e szám mágikus jelentésének, legendáinak, évfordulóinak. A számmisztikában az egyik úgynevezett mesterszám a hatvanhat, mint ahogy ilyen a tizenegy, a huszonkettő, a harminchárom, a negyvennégy, az ötvenöt, a hetvenhét, a nyolcvannyolc és a kilencvenkilenc is. Azok, akiknek születésszám-kombinációjában mesterszám van, különleges vezetői és inspiratív hajlammal vannak megáldva.

Ezek a számok erőteljes rezgést és lehetőséget hordoznak. Az ilyen számok birtokosainak az életben nagyobb kötelezettségeik vannak, például erősebb elvárások az önfegyelemmel, és a tudat megtisztításával kapcsolatban. Az esetek többségében a mesterszámok öreg lélekre utalnak, aki azért jött a Földre, hogy fontos hozzájárulást tehessen az emberiség fejlődéséhez. Hogyan is jön ki ez, kérdezhetik.

A születési dátumból kiindulva különleges algoritmusa van ennek, a neten utána böngészve kiszámolhatják. Magam is izgalomba jöttem, lázas összeadásba kezdtem születési dátumom tekintetében, és bizony a végeredmény egy mesterszám, a tizenegy lett. A mesterszám azonban bárhol is jelenik meg, annak magasabb rezgése nem bontakozhat ki, amíg a lélek fel nem ébred, és az egyén tudatos lépéseket nem tesz a mesterszám által jelképezett tulajdonságok kifejlesztésére. Ez tehát csak az egyénen múlik, hogy mit kezd a szám adta lehetőséggel.

Aztán itt van a 66-os út, az amerikai történelem legendás és egyben egyik legfontosabb útszakasza, amelyet Jack Kerouac tett világhírűvé regényével. A Los Angelest Chicagóval összekötő 4000 km-es út ma a történelem viszontagságai ellenére teljes szakaszában járható. A régi útpályát mindenhol felújították, így az azon autózók úgy érezhetik magukat, mintha a történelem valamely korábbi éveiben furikáznának. Persze kis hazánkban is van ilyen számú fő közlekedési út, egészen pontosan Kaposvár és Pécs között, de ez mindössze 54 km, messze elmaradva legendás „rokonától”.

Ha kedves barátom életkora nem is, ám születési éve máris érdekes lehet a nyájas olvasó számára. Ugyanis az 1953-as esztendőben győztük le az évszázad mérkőzésén 6–3-ra a verhetetlennek hitt angol fociválogatottat a labdarúgás hazájában, annak ikonikus szentélyében a londoni Wembley-ben. Ebben az évben, márciusban halt meg a Szovjetunióban a rettegett Sztálin, és ez volt John F. Kennedy amerikai elnök házasságkötésének éve is.

De, hogy jön ide a jeles születésnapi évforduló? Úgy, hogy akinek a születési dátumában egy az egyben benne van egy mesterszám, jelesül a 11, nos az az ember valamilyen különleges feladattal közlekedik közöttünk. Don Francesco ilyen. Kívánok neki boldog születésnapot, sőt annál is többet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!