szavazás

2019.05.02. 10:44

Végre kiderült, melyik olvasóink kedvenc kutyafajtája

Kíváncsiak voltuk, a kutyák között számon tartott kilenc magyar nemzeti fajta közül melyik a legnépszerűbb olvasóink körében.

Forrás: Shutterstock

Pár napja jött az örömteli hír: a kutyatenyésztők világszervezete, a Nemzetközi Kinológiai Szövetség (FCI) a magyar Jakkel Tamást választotta új elnökévé vasárnap.

Az új elnök megválasztását üdvözölve megszólaló Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületei Szövetségének (MEOESZ) elnöke szerint égető feladatok várnak kollégájára, elsősorban például az, hogy a magyar nemzeti fajták fennmaradjanak.

A legutóbbi szavazáson ezért arra voltunk kíváncsiak, melyik olvasóink kedvenc magyar kutyafajtája a kilenc közül.

" />

Talán meglepő, de csupán öt százalék voksolt az elegáns magyar agárra. Bár ez a faj kapta a legkevesebb szavazatot, szépsége megkérdőjelezhetetlen. Komolyan, nézzék csak:

Fotó: Kacer / Wikimedia

A bundás, fürtös szekcióban szinte holtversenyt futott a komondor és a kuvasz párosa (23%)

" />

és a puli-pumi-mudi hármasa (29%). Megértjük, nehéz a döntés. Mark Zuckerbergnek, a Facebook alapítójának ugyanakkor egyértelmű a győztes: ő egy puli, Beast tulajdonosa, akit 8. születésnapján pár hónapja fel is köszöntött.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10106054662933741&set=a.612287952871&type=3

Na, de vajon melyik fajta lett az első olvasóink szerint? Hagyunk a találgatásra pár másodpercet.

" />

De most már akkor eláruljuk: bizony, az olvasók csaknem fele, 43%-a válaszolta meg a költői kérdést egy vokssal a vizslákra.

" />

Ebbe nem is ugatnánk bele többet.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!