metamfetamin

2017.12.22. 10:45

Új rekord született Ausztráliában

Az ausztrál rendőrség lefoglalt 1,2 tonna metamfetamint, ami az eddigi legnagyobb fogás az országban. A kábítószer feketepiaci értékét 1,04 milliárd ausztrál dollárra (211,1 milliárd forintra) becsülik.

Geraldton, 2017. December 22. Az ausztrál rendõrség által közreadott képen drogcsempészeket vesznek õrizetbe egy metamfetamin-szállítmány elkobzása alkalmával a nyugat-ausztráliai Geraldton kikötõjében 2017. december 22-én. Az 1,2 tonna kábítószer az eddigi legnagyobb fogás az országban, a drog feketepiaci értékét 1,04 milliárd ausztrál dollárra (211,1 milliárd forintra) becsülik. Nyolc csempészt vettek õrizetbe, mindegyikük ausztrál. (MTI/EPA/Ausztrál rendõrség)

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Ausztrál rendőrség

A rendőrség pénteki tájékoztatása szerint nyolc embert őrizetbe vettek a nagyszabású akcióban a nyugat-ausztráliai Geraldtonban, mindannyian ausztrálok.

A kábítószert magánhajón szállították a tengerparti városba, ahol kisteherautóba rakodták át. A hatóságok nem közölték, hogy honnan származott a metamfetamin.

Az eddigi legnagyobb metamfetamin-fogás 903 kilogramm volt Ausztráliában, Melbourne-ben az idén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!