napi cuki

2019.03.22. 06:00

Tündéri kis vadmalacok születtek a Budakeszi Vadasparkban

A csíkos kis jószágok egészségesek és életerősek, és már alig várják, hogy a látogatók mielőbb megcsodálják és lencsevégre kapják őket.

Forrás: Budakeszi Vadaspark

Fotó: Surányi Linda

A Budakeszi Vadaspark új lakóinak születésére a mostaninál tökéletesebb időpontot kívánni sem lehetett volna: a két anyakocától származó, összesen nyolc csíkos malacka ugyanis a természet rendjének megfelelően március közepén jött világra. A csöppségek szabadidejüket többnyire egymáshoz bújva, pihenéssel, illetve az egészséges fejlődésükhöz szükséges anyatej fogyasztásával töltik. A vadmalacok között a születésük után szinte azonnal kialakult egy belső rangsor, ez pedig azt is meghatározza, hogy a malacok anyjuk melyik emlőjét választják ki.

A kismalacok nevelésének idejére a kocák kisebb kondákat alkotnak, és együtt vigyáznak az apróságokra.

A vaddisznók köztudottan nagyon harciasan védik csemetéiket, ezért fontos, hogy a malacokat se a vadasparkban, se az erdőben ne próbáljuk megfogni. Simogatás helyett inkább készítsünk róluk fotókat, hiszen irigylésre méltóan fotogének, és kiváló pózolási tehetséggel vannak megáldva.

A csíkos apróságokon kívül a vadasparkban nemrég muflonbárányok és kecskegidák is születtek.

Címkék#vadmalac

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!