megőrjítették a milliárdok?

2017.10.14. 08:03

Totál bekattant Mister Alibaba (videó)

Jack Ma, kínai üzletember alapította az egyik legnépszerűbb online áruházat. Ő a világ egyik leggazdagabb embere, de igazi különc is, elképesztő húzásai igen elgondolkodtatók.

This photo taken on October 11, 2017 shows Jack Ma, Alibaba Group founder and executive chairman, singing a song during the Music Festival of the Computing Conference 2017 in Hangzhou in China's eastern Zhejiang province. / AFP PHOTO / STR / China OUT

Az Alibaba elnevezésű online üzlet, az egyik legnagyobb webstore a világon. Alapítója, bizonyos Jack Ma korábban angoltanárként tevékenykedett, ám manapság, legalábbis a Forbes ranglistája szerint ő a második leggazdagabb kínai, ezzel a világranglista 23 helyét vívta ki magának.

Vagyona jelenleg 39,3 milliárd dollár.

Az Alibaba csoport leányvállalatainál összesen 50 ezren dolgoznak, így az éves céges buli is eléggé tekintélyes szokott lenni – mint arról egyebek között az Origo is beszámolt.

Jack Ma egyszer úgy gondolta, hogy mit neki sztárfellépő, fölösleges meghívni és horribilis gázsit fizetni, úgyhogy elhatározta: saját maga szórakoztatja a lelkes dolgozókat. Stadiont bérelt a célra, ahol 16 ezer ember gyűlt össze, és bámulta döbbenten az Oroszlánkirály zenéjére bevonuló cégvezért. Ma erősen kisminkelve adott koncertet, és a film betétdalával, azaz Elton John – Can You feel the love tonight című slágerével sokkolta a közönséget.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=64&v=u-ogswmH00o

Vélhetően hatalmas sikert aratott, legalábbis saját maga bizonyára elégedett volt a műsorral, mert az idén már Michael Jacksonnak öltözve táncolt a félig megtöltött 8000 ezer fős Yellow Dragon Stadionban.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=38&v=GuCytEqrkQA

Borítókép: AFP

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!