Ottokár jogara

2017.11.19. 16:01

Több mint félmillió euróért kelt el egy rajz a Tintin képregényből

A Tintint és kutyáját, Milut ábrázoló rajz az Artcurial aukciósház szombati párizsi árverésén talált gazdára, amely a belga képregényíró rajzait, litográfiáit, ritka albumait kínálta a gyűjtőknek.

A rajzot Hergé a Petit Vingtieme című belga hetilap 1939. szeptember 19-i számának borítójára készítette vízfestékkel és tussal. A képen a világhírű képregénysorozat főhőse, Tintin és kutyája látható egy komornyik kíséretében a képzeletbeli Szildávia királyi palotájában.

A rajz az Ottokár jogara című Tintin-történet része, amely 1938 és 1939 augusztusa között jelent meg a Le Vingtieme belga lap heti gyermekmellékletében.

A Petit Vingtieme borítói a Tintin kalandjai legkeresettebb rajzai közé tartoznak, ebben a hetilapban indult a képregénysorozat, itt alakult ki a belga rajzoló jellegzetes stílusa.

A szombati párizsi árverésen egy gyűjtő 381 ezer eurót fizetett egy másik Tintin-történet, A titokzatos csillag első két képsoráért, amely 1941-ben jelent meg a belga Soir című újságban.

Áprilisban szintén az Artcurial árverésén 753 ezer euróért (226 millió forint) kelt el a Tintin Amerikában című képregény egy ritka illusztrációja.

2015-ben Hongkongban több mint egymillió dollárért cserélt tulajdonost egy szintén Tintint ábrázoló ritka, 1936-ban készült Hergé-rajz.

2015 februárjában a Tintin kalandjai című képregénysorozat tizedik, A titokzatos csillag című füzetének eredeti címlapja 2,5 millió euróért (774 millió forintért) kelt el egy brüsszeli árverésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!