futtatás

2017.10.09. 14:30

Tibeti antilopok autós üldözéséért büntettek meg turistákat Kínában

A megrémisztett tibeti antilopoknak a szíve vagy tüdeje is felmondhatja a szolgálatot, ha hosszan a lehető leggyorsabb futásra kényszerítik őket.

A két terepjáróval úton lévő turisták letértek a kijelölt útvonalról és gépkocsijaikkal üldözőbe vették tibeti antilopok egy csoportját. A tettesek a hajszáról videót is készítettek, amelyből ellenük szóló bizonyíték lett – adta közre az MTI.

A tibeti vadvédelmi hatóság szerint a megrémisztett tibeti antilopoknak a szíve vagy tüdeje is felmondhatja a szolgálatot, ha hosszan a lehető leggyorsabb futásra kényszerítik őket.

Bár az incidens után a hatóságok átvizsgáltak egy 300 négyzetkilométernyi védett területet, nem találtak halott vagy beteg állatot. Ennek ellenére az antilopüldöző turistákat együttesen 105 ezer jüanra (4,2 millió forintra) megbírságolták

„ritka vadon élő állatok életének és szaporodásának megzavarásáért”.

Az egykor 200 ezres tibetiantilop-állomány az 1980-as évekre 20 ezer egyedre csökkent az illegális vadászat miatt. Élőhelyük védelmének köszönhetően az állomány regenerálódott, de a tibeti fennsíkokon, 3700-5500 méteres tengerszint feletti magasságon honos állatok továbbra is a legnagyobb védelmet élvezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!