veszélyes pillanat

2018.03.08. 16:39

Szerencsétlen balesetet szenvedett a motorversenyző (videó)

A cím ellenére a lehetőségekhez képest nagyon szerencsés volt a brazil Danilo Berto Sao Paulo versenypályáján, amikor közvetlenül a start után bukott.

A versenyző rosszul indult, és a motor kicsúszott alóla, ami azonnal a futam végét jelentette számára – ennek ellenére mégis szerencsésnek mondhatja magát. Hogy miért? Ezt kamerák is rögzítették.

A felvételeken ugyanis tisztán látszik, hogy miután Berto felkel az esést követően, csupán centikre kerüli el egy másik motoros. Ha a sportoló nem mozdul elég gyorsan a pálya széle felé, bizonyos, hogy életét veszti az ütközés során – ami nagy valószínűséggel sporttársa életébe is került volna.

A halál karmából kimenekülő Berto egyébként lábtörést szenvedett a balesetben, és kórházba szállították – írja a Daily Star. Később elmondta: miután felkelt, látta, hogy közelít felé egy másik motoros. Egy pillanatig megfordult a fejében, hogy egy helyben marad, végül szerencsére úgy döntött, mégis inkább menekül az aszfaltról. Mint utólag kiderült, így döntött helyesen.

Borítókép: Danilo Berto a bukás után

Forrás: Twitter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!