Templomi tűz

2019.12.13. 14:02

Szentelt víznek hitték a benzint, tragédia lett belőle

Benzint vitt a misére szentelt víz helyett egy lelkész Nigériában, az üzemanyag berobbant a templomi gyertyától, egy hívő meghalt, a pap súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Forrás: Shutterstock

A nigériai Lagos egyik templomában követték el a tragédiához vezető végzetes hibát – adta hírül a V4NA hírügynökség. A közösség lelkipásztora összetévesztett két kannát, és szentelt víz helyett benzint használt a szertartás során. Az üzemanyag a közelben lévő gyertya lángjától azonnal belobbant, és minden lángba borult. A közelben álló egyik hívő olyan súlyosan megsebesült, hogy rajta már nem lehetett segíteni, a helyszínen életét vesztette. A lelkész szintén súlyos égési sérüléseket szenvedett. A lángok átterjedtek a közeli gázvezetékre, amely felrobbant és hatalmas szürke füsttel terítette be a környéket.

Femi Oke-Osanyintolu, a lagosi sürgősségi segélyszolgálat vezetője megerősítette a történteket, hozzátéve, hogy a helyszínen egy holttestet és egy súlyos sérültet találtak, akit azonnal kórházba szállítottak, továbbá hozzátette, hogy a tüzet szerencsére gyorsan sikerült eloltani.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!