gyerekjáték

2017.10.11. 15:12

Paddington maci tévésorozatot is kap

A narancslekvár-imádó állatka eredeti történetét Michael Bond álmodta meg.

Tucatnyinál is több könyv és a hamarosan a mozikba kerülő második játékfilm után új tévésorozat is készül Paddington medve kalandjairól.

Az 52 részes, epizódonként 11 perces Paddington-széria a francia Studiocanal tévécsatorna produkciójában születik az óvodás korosztály számára. A stúdió forgalmazta a 2014-ben forgatott Paddington című játékfilmet is, amelynek folytatása novemberben jelenik meg a mozikban.

Paddington történetét a brit Michael Bond írta, aki 91 éves korában idén nyáron hunyt el. A világhírű karakter az 1958-ban megjelent, A medve, akit Paddingtonnak hívnak című történetben bukkant fel először. A főszereplő nevét arról a londoni vasútállomásról kapta, ahol megtalálta a Brown házaspár.

Az apró, bozontos medve ide érkezett meg „Peru legmélyebb, legsötétebb vidékéről”. A hatalmas karimájú kalapot viselő mackó nyakában egy tábla lógott, rajta a következő felirattal:

„Kérem, törődjenek ezzel a medvével! Köszönöm.”

A narancslekvár-imádó Paddington kalandjait több generációnyi gyerek élvezhette mintegy 20 könyvben, több mint 35 millió kötetet adtak el történeteiből, melyeket 40 nyelvre, köztük latinra is lefordítottak. A legutóbbi kötet Paddington's Finest Hour címmel áprilisban jelent meg angol nyelven.

Borítókép: Youtube / Paddington (Official Trailer)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!