dominóeffektus

2020.01.12. 15:45

Negyvenöt autót süllyesztettek el orosz horgászok

Oroszországban az év ezen szakaszában különösen népszerű a lékhorgászat, csak épp a globális felmelegedéssel nem számolnak sokan.

Forrás: autó-motor

Az oroszok januárban bőven a mínuszokhoz vannak szokva, de mostanában teljesen kiszámíthatatlan az időjárás az ország nagy részén, és váratlanul, egyik napról a másikra akár plusz fokot is mutathatnak a hőmérők. Ez volt többek közt a horgászok veszte is, akik hozzá vannak szokva ahhoz, ilyenkor olyan vastag a jég, hogy azt semmi nem tudja feltörni.

Az Autó-Motor cikke szerint a horgászok olyannyira biztosak voltak a dolgukban, hogy mikor kimentek a jégre halat fogni, a kocsijukat is a jégre parkolták le, szám szerint körülbelül 45 darabot, egymás mellé…

A hőmérséklet-ingadozás miatt azonban a jég egyáltalán nem volt olyan szilárd, mint gondolták, így dominóeffektusként először az első autó alatt kezdett el repedezni a jég, majd percek alatt az összes autót elnyelte a víz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!