Ország-világ

2020.10.23. 13:35

Micsoda? Mosómedvék törtek be egy bankba

A macik pénzt nem vittek magukkal, inkább valami eleségben reménykedtek. Nem jártak sikerrel, a biztonságiak kivezették őket...

Forrás: Origo

Két mosómedve tört be egy kaliforniai bankba a szellőzőrendszeren keresztül. Az eset Redwood City városában történt, amikor is egy ügyfél vette észre a bent lévő állatokat, aki éppen pénzt vett fel az épületen kívül. Azt látta, ahogy az állatok tanácstalanul mászkálnak az üres bank helyiségeiben – írta az Origo.

Az egyik még egy íróasztalhoz is leült, hogy komolyabban vegyék...

A The Guardian oldalán megosztott képeken is látszik, ahogy mosómedvék kóborolnak a termekben. Később valaki észrevette az állatokat, megnyomta a riasztót, és értesítette a hatóságokat, köztük egy állatszervezetet. A kiérkező mentőegységeknek végül egy kb. 10 perces üldözés után sikerült kikísérni a mosómedvéket a bankból.

Fotó: Origo

 

A vizsgálat szerint az állatok felmásztak egy fára és onnan érték el a szellőzőrendszert, majd az álmennyezeten keresztül a földre estek. A mosómedvék nem sérültek meg a bankos kalandjuk során, és pénzt sem vittek magukkal – írja a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!