Nem túl mesés jövő

2018.10.22. 18:00

Mi lenne, ha a mesehősök is tudnának az ökológiai katasztrófákról?

Billy Drausin megrázó grafikáin a népszerű rajzfilmfigurákkal mindannyiunk égetőbb problémájára, a környezet pusztulására hívta fel a figyelmet.

Billy Drausin francia illusztrátor idén októberben az Inktober kezdeményezés keretében valósította meg elképzelését: megrázó rajzain a popkultúrát mossa össze az emberiség által okozott környezeti katasztrófákkal – adja hírül a hetediksor.hu.

Az összeállítást közlő portál ismerteti: az Inktober (kb. tinta-október) kezdeményezést 2009-ben Jake Parker indította útjára. A projekt lényege, hogy a résztvevőknek október minden egyes napján kreálniuk kell egy rajzot, majd annak fotóját valamelyik közösségi felületre feltölteni. Drausin a legnépszerűbb rajzfilmfigurákat a mindannyiunkat érintő és egyre égetőbb kérdés, a környezetvédelem központjába állította: rajzain Micimackó lassan éhen hal, Arielt az óceánba került le nem bomló műanyag fojtogatja, Bambinak pedig már az anyja elvesztése a legkisebb problémája, hiszen lassan nem marad élőhelye – emelik ki a cikkben.

A kis hableány és az óceánok szennyezése

Micimackó éhezik

Mary Poppins és a légszennyezés

Bambi és az erdőirtás

Pocahontas és a folyók szennyezése

Az oroszlánkirály és az orvvadászat

Maugli és a kipusztult állatfajok

Mivel október hónap még nem ért véget, Drausintól újabb figyelemfelkeltő alkotások várhatók, melyek az alkotó Instagram-oldalán nyomon követhetőek.

Borítókép: Billy Drausin rajza / hetediksor.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!