család

2021.05.18. 16:00

Macskacsalád költözött egy elhagyott madárfészekbe

A közelben egy kandúr vigyázott rájuk.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Egy nősténymacskát és három kölykét találták meg egy elhagyott madárfészekben, egy fán az angliai Amershamben – írta a BBC hírportálja.

A Cats Protection cicavédő szervezet közlése alapján a buckinghamshire-i macskacsaládot egy kandúr is felügyelte, ami „igen szokatlan”.

A macskacsaládra egy heti keresés után bukkant rá Ruth Goller, a macskamentők Chiltern megyei szervezetének önkéntese.

Goller elmondta, hogy egy héten át járták a kerteket, szórólapoztak, kamerákat helyeztek ki a macskacsalád után kutatva, miután egy újszülött kölyküket holtan találták.

Végül észrevett egy macskapárt, összebarátkozott velük és követte őket egy fához.

„Közelebbről is látni akartam, ezért felmásztam néhány tartályra, míg el nem értem a fa ágait, és egyszer csak megpillantottam az anyamacskát, amint éppen eteti a három cicáját ott, az orrom előtt. A kandúr a közelben figyelt”

– mesélte.

A macskákat lehozták a fáról, állatorvos vizsgálta meg őket, majd ideiglenes gazdához kerültek. Remélik, hogy a nőstény és a hím együtt maradhatnak, amikor végleges otthonra találnak.

Kathryn Graves, a szervezet megyei titkára szerint „nagyon szokatlan, hogy a kandúr ragaszkodik a családhoz, miután a kiscicák világra jöttek”.

„Valójában sose láttam ilyet” – tette hozzá.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!