fifika

2017.09.20. 18:00

Leutánozta a gazdi hangját, így rendelt neten egy papagáj

A család sokáig nem tudta, mi történt.

Buddy, az ötéves, Gabonból származó papagáj egy 10 font (3500 forint) értékű ajándékdoboz-készletet rendelt meg az Amazon Alexa nevű hangvezérelt rendszerén – írta szerdán a The Sun című brit bulvárlap.

A rejtélyes rendeléssel meglepte tulajdonosát, Corienne Pretoriust, aki nyomozni kezdett. Miután kizárta, hogy férje vagy fia rendelte meg a dobozokat, rájött arra, hogy csak Buddy lehetett „az elkövető”, aki hallotta őt, amint Alexával „beszélget.”

„Amikor rájöttem, nem akartam elhinni, hogy Buddy rendelést adott le”

- mondta a brit lapnak a nő.

Az Amazon hangvezérelt asszisztense az Echo nevű eszközön jelent meg 2014-ban. Működése egyszerű: az ember feltesz egy kérdést, amire a vezérlőközpont válaszol. A brit lap cikkéhez mellékelt felvétel azt is bemutatja, amint a szürke papagáj „Alexa” nevét rikoltja és a kalitkája mellett álló eszközön kék fény gyullad fel, jelezve, hogy Alexa veszi a rendelést.

Corienne Pretorius a lapnak azt is elmesélte, hogy négy hónapja van náluk az eszköz, amit nem használnak másra, csak zenehallgatásra vagy az elvégzendő feladatok összeállítására, de soha nem rendeltek semmit a segítségével a kereskedőháztól.

„Amikor vasárnap hazajöttem, hallottam, hogy Buddy beszél, de nem értettem igazán, mit mond. Majd hallottam, amint Alexa azt mondja, ”elnézést, de nem értettem igazán„. Majd Buddy megismételte, hogy ”Alexa„ és még valamit mondott.

A gépi hang erre megkérdezte, mit akar rendelni. Corienne pedig csak akkor jött rá, mi is történt, amikor megkapta megrendelésének megerősítését. Reméljük, lesz mire használni azokat a szép ajándékdobozokat!

Borítókép: Wikimedia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!