Igazi polihisztor

2019.04.22. 09:20

Kosarazik és fest is a világ legtehetségesebb nyula

Bini, a tapsifüles már a rekordok könyvébe is bekerült, saját Youtube-csatornája és webáruháza is van.

Forrás: Facebook

Fotó: Bini the bunny

Bini, a holland lop, azaz egy francia fajta és a holland törpenyúl keresztezéséből született, különlegesen tehetséges állatka, aki idén ünnepli hetedik születésnapját. Biniről 2013-tól már rendszeresen kerültek fel különböző videós csatornákra olyan anyagok, melyekben a nyuszi kosárlabdázik, vagy épp fogai közé ecsetet szorítva, többféle színt használva munkáihoz, absztrakt festményeket hoz létre – számol be a különleges jószágról az Origo.

Mint írják, az állat gazdája, Shai Asor, 2012-ben vásárolta meg a nyulat, azóta Los Angelesben élnek. Bini azóta sosem látott népszerűségre tett szert nem mindennapi tehetségének köszönhetően. „Olyan dolgokat tesz meg, amit előtte más nyulak még soha” – idézi a cikk az állat gazdáját.

Bini pályafutása alatt ugyanis volt már fodrász és Superman is, 2017-ben pedig a Guiness-rekordok Könyvébe is bekerült, mint a valaha volt, egy perc alatt a legtöbbet zsákoló nyúl.

2018-ban díszvendégként meghívták a Nyúl Péter című családi film premierjére, ősszel pedig bemutatták a főszereplésével készült rövidfilmet, a Rabbit Home Alone-t, ami az 1990-es Reszkessetek betörők! című mozit parodizálja. A nyúl kosaras teljesítménye okán 2019-ben a National Geographic egyik könyvében is szerepel, ami 300 különleges tényt közöl az USA-ról. Bini YouTube-csatornája közben pedig 140 ezer feliratkozónál, Facebook-oldala 250 ezer követőnél jár, videói pedig többmilliós nézettséget produkáltak – összegzi a hihetetlen számokat az Origo cikke.

Bár sokoldalúsága bámulatos, Bini legkedvesebb tevékenysége mégis a festészet. Asor pedig nem is tagadja a vele készült interjúkban, hogy jó pénzt hoznak a nyúl alkotásai: Bini saját webáruházában már néhány tíz dollárnak megfelelő összegért is lehet venni vele kapcsolatos szuveníreket, fotójával díszített ajándéktárgyakat, esetleg DVD-ket egy-egy kísérő képpel. De ha eredeti Bini-képeket szeretne valaki rendelni, annak mélyebben a zsebébe kell nyúlnia. Három, különböző, kis méretű képet tartalmazó kollekcióért akár 500 dollárt (kb. 140 ezer forint) is fizetni kell – olvasható a cikkben.

Borítókép: Bini, a nyúl

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!