Járvány

2020.03.10. 16:53

Két nap után is találtak túlélőket egy karanténhotel romjai alatt

Ötvenkét óra után mentették ki őket.

(200309) -- QUANZHOU, March 9, 2020 (Xinhua) -- A rescuer carries a boy at the accident site of a hotel building collapse in Quanzhou, southeast China's Fujian Province, March 9, 2020. A total of 52 people have been pulled out of the debris as of 8:00 p.m. Monday after a hotel building collapsed in Fujian Province Saturday evening, local authorities said. The death toll from the collapse has risen to 13 as of 8:00 p.m. Monday. The rescuers found a mother and her child in the rubble and pulled them out of the debris on Monday night. (Photo by Zeng Demeng/Xinhua)

Forrás: AFP / Zeng Demeng / Xinhua

Fotó: XINHUA

Ötvenkét óra elteltével mentettek ki egy anyát és tízéves kisfiát a délkelet-kínai Fucsien tartományban szombat este összeomlott, karanténnak használt szálloda romjai alól.

A mentésben dolgozók által kedden közzétett videofelvételen látszik, ahogy a Csüancsou városában történt szerencsétlenség helyszínén a két túlélőt kihúzzák az épület romjai közül. A kisfiú és édesanyja tartózkodási helyét hétfőn éjjel sikerült meghatározni, és további három órányi kemény munkával sikerült őket kiszabadítani.

A szerencsétlenség halálos áldozatainak száma keddre 18-ra emelkedett, az épület által maga alá temetett 71 emberből 12-t továbbra sem találnak.

A helyi hatóságok szerint a körülbelül 80 ember tartózkodott a többemeletes épületben, amikor az összeomlott – közülük 58-an voltak karanténba helyezve az új koronavírus okozta járvány miatt -, és a baleset bekövetkezte után kilencen tudtak maguktól kimenekülni.

A baleset okát továbbra is vizsgálják, bár a gyanú szerint a szálloda földszintjén lévő két szupermarket felújítási munkálatai vezethettek az épület összeomlásához. A tulajdonost rendőri felügyelet alá helyezték.

A Hszincsia Express Hotel 2018 júniusában nyílt meg, és összesen 80 vendégszobával rendelkezett. Az új típusú koronavírus-járvány miatt a szállót átmenetileg arra használták, hogy itt különítsék el és tartsák orvosi megfigyelés alatt a járvány sújtotta külföldi térségekből Kínába visszatérőket.

Borítókép: így mentették ki a fiút a romok alól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!