Járvány

2020.05.10. 18:22

Ingyen adta a sört egy német sörfőzde

A legjobb módját választotta a cég vezetője annak, hogyan szabadulhat meg a járvány miatt megmaradt készletétől.

Brewer Andreas Weber checks the filling level in a beer brewing kettle in a small brewery in Wolnzach, southern Germany, on April 15, 2020, amid the new coronavirus COVID-19 pandemic. - From hops growers to breweries, the German beer industry had already been staring at a morose season. But the Oktoberfest cancellation on April 21, 2020 was a further devastating blow with an impact stretching beyond the festival to the gastronomy and hospitality sectors. (Photo by Christof STACHE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Christof STACHE

Ingyen adott mintegy 2600 liter sört egy német sörfőzde, mert a koronavírus-járvány miatt nem tudta eladni a szállodáknak és az éttermeknek, az újranyitásra viszont friss termékkel készül.

Ahelyett, hogy kiöntené az eladhatatlan terméket, a hesseni Willinger sörfőzde úgy döntött, hogy ingyen adja. Franz Mast, a tulajdonos elmondta: sürgősen ki akarta üríteni a tartályait, hogy majd friss sört szállíthasson a megnyíló kocsmákba.

A kezdeményezés sikert aratott: a sörfőzde előtt türelmesen várakoztak az emberek maszkot viselve és betartva a szükséges távolságot. Eredetileg 540 liter sört terveztek szétosztani ingyen, ez a mennyiség azonban órák alatt elfogyott.

A német sörgyártók szövetsége arra figyelmeztetett, hogy az export visszaesése miatt összeomolhat az ágazat. Különösen érzékeny veszteség az olasz és kínai export kiesése. A karanténrendelkezések miatt a nagy megrendelők, az éttermek és bárok bezártak, a futballstadionok üresen konganak. A híres bajor sörfesztivál, az Oktoberfest is elmarad a járvány miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!