Ország-világ

2020.07.13. 13:10

„Ez a puma a gyerekem!” – kiáltotta a lengyel férfi, majd elbújt kedvencével az erdőben

Pumájával az erdőben bujkált a rendőrség elől egy lengyel férfi két napon át, drónokat és helikoptert is bevetettek a megtalálásukra. A férfi végül feladta magát a rendőrségen.

Picture released by Aton Chile showing an approximately one-year-old puma in the streets of Santiago on March 24, 2020 which according to the Agricultural and Livestock Service (SAG) came down from the nearby mountains in search for food as less people are seen in the streets due to the coronavirus, COVID-19, pandemic. (Photo by Andres PINA / ATON CHILE / AFP) / Chile OUT / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Forrás: AFP / ATON CHILE

Fotó: Andres Pina

A törvények értelmében ragadozó kedvencét le kellett volna adnia egy állatkertben, ő azonban

„az érzelmileg megterhelő helyzet elől elmenekült”

- mondta el a rendőrségen.

Az esetről a TVN24 televízió számolt be a hétvégén.

A rendőrség péntek óta kereste drónokkal és helikopterrel az egykori katonát és pumáját egy erdős régióban. Itt rejtőztek el, miután az egyik állatkert munkatársai egy bírósági döntés nyomán megpróbálták elvenni a férfitől az állatot, melyet illegálisan tartott Ogrodzieniec községben lévő otthonában.

Szemtanúk szerint a férfi

azt kiáltotta az állatkert igazgatójának, hogy a puma az ő gyereke, akit felnevelt, és sohasem fogja odaadni. Ezt követően késsel fenyegette az intézmény dolgozóit.

Mivel a rendőrség nem tudta kizárni, hogy az egykor Afganisztánban szolgált veteránnál további „veszélyes eszközök” lehetnek, egy terrorelhárító egységet is bevetettek.

A puma mindenképpen veszélyes lehet, hiszen „nem egy plüssállat” – nyilatkozta korábban az állatkert igazgatója a televízióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!