átmossák a gyomrát

2018.12.03. 18:08

Emberevő krokodilt fogtak be a Fülöp-szigeteken

Egy 4,75 méteres bordás krokodilt fogtak be a hétvégén a Fülöp-szigeteki hatóságok, akik szerint az állat végezhetett az egyik helyi halásszal.

TO GO WITH AFP STORY Philippines-animal-zoo,FEATURE by Mynardo Macaraig In a picture taken on June 20, 2012, an albino Philippine crocodile swims at an enclosure at the Manila Zoo. The historic Manila Zoo, once a major attraction of the Philippines, now finds itself the target of criticism for the condition of its animals, particularly its "star", an elephant named Mali. AFP PHOTO/NOEL CELIS (Photo by NOEL CELIS / AFP)

Fotó: AFP

A rendőrség, a parti őrség és a környezetügyi szakemberek azután indultak a krokodil felkutatására, hogy egy 33 éves halász megcsonkított holtteste került elő a Palawan tartománybeli Balabacban.

A helyi rendőrfőnök, Imelda Tolentino hétfői beszámolója szerint az áldozatnak a jobb karja és a bal lába hiányzott, ami alapján arra következtettek, hogy krokodil végezhetett vele.

Az 500 kilogrammos fenevadat szombaton fogták be Balabac egyik folyójánál, és hétfőn átadták egy Puerto Princesában működő krokodilfarmnak.

„Az állat 50 éves lehet” – mondta Tolentino, hozzátéve, hogy a hatóságok át akarják mosni a hüllő gyomrát, hogy kiderítsék, valóban ez a példány végzett-e a halásszal.

2011-ben egy 6,17 méter hosszú és több mint egy tonnás bordás krokodilt fogtak be a Fülöp-szigeteki Agusan del Sur tartományban.

A Lolong nevű példány volt a világ legnagyobb, fogságban élő krokodilja egészen 2013 februárjában bekövetkezett haláláig. Az őt foglyul ejtő vadászcsoport vezetőjéről elnevezett hüllőt kipreparálták és jelenleg a Fülöp-szigeteki Természettudományi Múzeumban látható.

Borítókép: krokodil a Fülöp-szigeteken

AFP / Noel Celis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!