szomorú

2018.01.02. 23:30

Elpusztult a berlini állatpark jegesmedvebocsa

Huszonhat napos korában elpusztult a berlini Tierpark jegesmedvebocsa.

This handout photo released by Tierpark Berlin (Berlin zoo) on December 08, 2017 and taken on December 07 shows eight-year-ols polar bear mother Tonja attending to her newborn cub shortly after its birth in their enclosure at Berlin's Tierpark zoo. The cub is the second baby of Tonja and six-year-old Wolodja after Fritz, a cub who was born in November 2016 and had died in March 2017. / AFP PHOTO / TIERPARK BERLIN / Handout / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / TIERPARK BERLIN" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP/Tiergarten Berlin

Fotó: Handout

Az állatgondozók még újév napján is megfigyelték, amint szopik anyja emlőiből, és úgy vélték, hogy a december elején született kölyök egészséges. Élettelen testét kedden reggel vették észre a megfigyelőkamerákon keresztül.

„Tudjuk, hogy a kölyök elpusztulásának az esélye igen nagy életének első heteiben, ennek ellenére elkedvetlenített minket a halála, szomorúak vagyunk” – mondta kedden Florian Sicks, a jegesmedve gondozója. A jegesmedvéknél 50 százalék annak az esélye, hogy az újszülött nem marad életben.

Andreas Knieriem, az állatpark igazgatója hozzátette, hogy végignézik és elemzik a kamerák felvételeit, és várják a kórbonctani vizsgálat eredményét, amelyet a leibnizi vadállat-kutatóközpont szakemberei fognak elvégezni.

A Tierpark Tonja nevű nyolcéves nősténye december elején két utódot hozott a világra, az egyik azonban halva született, anyja minden bizonnyal felfalta, mert a kamerák képein nem látták a gondozók a tetemét.

Tonja előzőleg 2016 novemberében hozott utódot a világra, akkor is ikreket. A két bocs jelentette 22 év után az első jegesmedve-szaporulatot a német főváros keleti felében lévő állatkertben. Az egyik kölyök akkor is meghalt, a másik, amely a közönségtől a Fritz nevet kapta, négy hónaposan váratlanul pusztult el.

Berlin leghíresebb jegesmedvéjének a mai napig Knut számít. A nyugat-berlini állatkertben 2007-ben született állatot valóságos kultusz övezte, 2011-ben betegség miatt bekövetkezett hirtelen halála megdöbbentette a világot.

Borítókép: Tonja és a kis jegesmedvebocs.

AFP PHOTO / Tierpark Berlin / Handout

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!