így jártak

2018.06.08. 10:06

Elfogták az igazi rendőrök azt a férfit, aki rendőrnek adta ki magát

Társával trükkösen nyúlták le a turisták pénzét, de lebuktak.

Budapest, 2017. június 28. Halmosi Zsolt rendészeti országos fõkapitány-helyettes beszédet mond a Szerbiából hazatérõ magyar rendõri kontingens fogadásán a Készenléti Rendõrség budapesti központjában 2017. június 28-án. A rendõrök a magyar-szerb határ szerbiai oldalán teljesítettek szolgálatot. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A megalapozott gyanú szerint az 55 éves román férfi és ismeretlen társa május 30. és június 5. között Budapest belvárosban, magát rendőrnek kiadva több külföldi turistát igazoltatott, kábítószert és hamis pénzt keresett náluk – írja a police.hu.

Az álrendőr átnézte a turisták pénztárcáját, majd a benne lévő pénznek csak egy részét tette vissza, a többit észrevétlenül elrakta. A gyanútlan turistáktól társával csaknem csaknem 100 ezer forintot csaltak el.

De aztán lebuktak, amikor éppen két német turistát „igazoltattak”. Az egyik turistának ugyanis feltűnt, hogy a tárcájából hiányzik 300 euró. A nő az álrendőrök után ment, majd amikor a Belgrád rakparton utolérte őket, segítségért kiáltott. Egy járókelő értesítette a rendőröket, és a kiérkezésükig visszatartotta az egyik férfit.

A nyomozók a román állampolgárt üzletszerűen elkövetett csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, társát továbbra is keresik.

Borítókép: Illusztráció / MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!