szenzáció

2020.11.27. 18:00

Egy kisvárosi séf lett az év szakácsa Németországban

A rajnavidék-pfalzi Piesport kisvárosban működő Restaurant Schanz a lehetséges húszból 19 pontot ért el.

dpatop - 26 November 2020, Rhineland-Palatinate, Piesport: Thomas Schanz stands in his restaurant Schanz. He was named Chef of the Year by Gault&Millau in 2021. Photo: Harald Tittel/dpa

Forrás: AFP

Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Thomas Schanz lett az év szakácsa Németországban a Gault és Millau étteremkalauza csütörtökön bemutatott friss kiadása szerint.

A rajnavidék-pfalzi Piesport kisvárosban működő Restaurant Schanz a lehetséges húszból 19 pontot ért el a pontozásos értékelésben, az étterem vezetőjét az év szakácsának választották.

„A nagyvárosoktól távol a szerény, tartózkodó Thomas Schanz a régi vendéglőt szép csendben az ország egyik legjobb éttermévé változtatta” – közölték az étteremkritikusok a csütörtöki online gálán.

Az év szakácsának nem ez az első kitüntetése, a konkurens Michelin étteremkalauztól két csillagot kapott.

Schanz ínyenc francia konyhát visz, amelyet helyi termékekkel kombinál. Étlapján szerepel többek között libamájszelet paradicsom-meggy savanyúsággal vagy bretagne-i homárfrikasszé.

A 2021-es Gault és Millau mintegy ezer németországi éttermet ajánl, közülük is kiemelik az 500 legjobbat – közölte a kalauzt kiadó Burda Verlag. A könyvbe idén több mint 60 új vendéglőt vettek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!