hatalmas mázli

2020.05.28. 09:22

Bedobott két szem kukoricát, rekordgyanús fogás akadt a horogra

Takács Edvárd nem gondolta volna, hogy ekkora szerencséje lesz és egy sima bedobós horgászat végén kifogja a Balaton egyik legnagyobb óriását.

Forrás: Balatoni Hal

Fotó: Facebook

2020. május 25-én a horgára akadt az a gyönyörű ponty, amellyel megdönthette volna a hivatalos rekordot. Egy nem hivatalos mérlegelés során 30,5 kg-ot mutatott a mérőműszer – számol be a likebalaton.hu.

Takács Edvárd csak néhány órás “rapid” pecára készült a frontos időjárásban, amikor dobós módszerrel bevetette végszerelékét, amelyen két szem kagylós kukoricát kínált fel egy hungarocell golyóval kikönnyítve. Este, negyed 9 körül megjött a kapás. A behemót nagy állat nem adta könnyen a bőrét, a horgász majdnem egy órán át harcolt vele, sőt a mólón lévők segítségét is igénybe vette – írta a lap.

Le is mérték a gyönyörű állatot, amely 30,5 kg-ot nyomott és elkészült néhány boldog fotó is, de nem lehetett tovább tartani a pontyot. Minél gyorsabban útjára kellett engedni a vízbe. Ám így a teljesítményt a halgazdálkodási cég szakemberei nem tudták hitelesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!