az áramot is lopta

2019.09.12. 08:14

Barlangban termesztette a kannabiszt a fővárosi férfi (videó)

Kábítószer-birtoklás bűntette miatt nyomoznak a negyvenegy éves F. Gy. ellen, aki a XXII. kerületi telkén lévő barlangrendszerben kannabiszt termesztett – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtök reggel.

Forrás: Youtube

Fotó: PoliceHungary

A gyanúsított laskagombával álcázta az ültetvényt,

a nyomozóknak is légzőkészüléket adott, veszélyes spórákra hivatkozva, hogy ne érezzék a kábítószer szagát

– olvasható a közleményben.

A XXII. kerületben a 19. századi mészkőbányászat miatt kivájt barlangrendszerből alakítottak ki – legtöbbször gombatermesztésre használt – föld alatti helyiségeket. A gyanúsított a lakóháza mellett egy ilyen járatrészt bérelt az önkormányzattól. A vájat első részében laskagombát, egy utólag lefalazott, rejtekajtón át megközelíthető négyszáz négyzetméteres helyiségben pedig kannabiszt termesztett.

Kedden a nyomozók – a „fellelt nyomok, valamint a terhelt magatartása alapján” – megbontották a falazatot, és megtaláltak 386 tő, szüret előtt álló kannabiszt. A helyszínen talált eszközök valószínűsítik, hogy a helyiségben hosszabb ideje termesztették a növényt.

Még az áramot is lopta

Szakemberek megállapították, hogy

a férfi a növények megvilágításához és szellőztetéséhez lopta az áramot. Az elmúlt időszakban a körzetben tapasztalható áramkimaradásoknak vélhetően ez volt az okuk

– írták.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai F. Gy.-t őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!