Ízes ízeltlábúak

2018.11.19. 13:22

Angliában már kaphatók az ehető bogarak

Ropogtatna barbecue-s sült tücsköt chips helyett? Most megteheti.

A Sainsbury az első nagy brit élelmiszerlánc, mely állandó kínálatának részévé teszi az ehető rovarokat – a ropogós bogarak hétfőtől már elérhetőek lesznek 250 üzlet polcain.

A Guardian beszámolója szerint a „ropogós állagú, füstölt ízű” csemege nem okoz a globális hústermelés következtében fellépő káros környezeti hatásokat, és

alternatív, fenntartható táplálékforrást jelenthet az emberiség számára, nagy segítséget nyújtva az egyre növekvő élelmiszerhiány betöltésében.

A londoni székhelyű Eat Grub által gyártott nassolnivaló a csomagoláson ezt a környezetvédelmi érvelést használja arra, hogy vásárlókat nyerjen magának. „Fenntarthatóbb, mint a sertéshús, és izgalmasabb, mint a ropi” – foglalható össze a gyártó reklámszlogenje.

Az Európában tenyésztett rovarokat ötven darabos csomagokban, másfél fontért lehet rendelni.

Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete szerint legalább 2 milliárd ember fogyaszt rendszeresen rovarokat, ám sok gazdag ország menüjén alig szerepelnek az ízeltlábúak. Pedig az egészséges életmód követőinek figyelmébe ajánlható, hogy a rovarok kalóriaszegény, glutén- és tejmentes étrendnek is részei lehetnek, illetve kivételesen magas a fehérjetartalmuk.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!