rekord

2019.06.13. 17:15

A világ legparányibb óriáspanda-bébije 41,8 gramm súllyal született

A korábbi rekordot egy Vuji nevű hím pandakölyök tartotta, amely 51 grammal született 2006-ban, ugyancsak a csengtui kutatóközpontban, és most 132 kilót nyom.

Baby panda Saihin, born in August 2018, plays around with her mother Rauhin at Adventure World in Shirahama, Wakayama Prefecture on March 23, 2019. It was first time for 12-kilogram Saihin to be opened to public to play outside. ( The Yomiuri Shimbun )

Forrás: AFP

Fotó: The Yomiuri Shimbun

Mindössze 42,8 gramm súllyal jött világra a világ legparányibb óriáspanda-bébije a kínai Szecsuan tartományban, a csengtui pandakutató és -szaporító központban.

A korábbi rekordot egy Vuji nevű hím pandakölyök tartotta, amely 51 grammal született 2006-ban, ugyancsak a csengtui kutatóközpontban, és most 132 kilót nyom

– közölték a helyi illetékesek.

A kedden született új világrekorder, egy nőstény pandabébi súlya még a negyedét sem éri el ikernővére súlyának, amely 171,9 grammal jött világra. Méretét tekintve a kisebb testvér körülbelül kétharmada a nagyobbiknak. A rekorder pandabébire egy Csengta nevű anyaállat lehet büszke.

A világ legkisebb sullyával született pandabébi állapotát csütörtökre sikerült stabilizálni a nostop gondoskodásnak köszönhetően

– közölte a csengtui pandaközpont.

Csengtuban 2018 novemberéig 284 pandabébi született, 98 százalékul életben maradt.

Borítókép: illusztráció / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!