hősies viselkedés

2019.04.04. 10:18

A királynőtől kap kitüntetést a londoni terroristát leütő román pék

A férfi a sikoltozásokat hallva gondolkodás nélkül kirohant az utcára, és kezében egy műanyag ládával szembeszállt a késes támadóval.

Forrás: AFP

Fotó: Daniel Mihailescu

Ma veszi át II. Erzsébet királynő megbízottjától egy, a Londoni Towerben tartott ünnepélyes ceremónia keretében az angol fővárosban pékként dolgozó Florin Morariu azt a kitüntetést, amelyet a 2017-es terrortámadás alkalmával mutatott hősies viselkedésével érdemelt ki – számolt be a Maszol.ro erdélyi hírportál alapján a borsonline.hu.

A román férfi harmadmagával a „Queen’s Commendation for Bravery” díjat veheti át Sir Kenneth Olisától, a királynő londoni képviselőjétől.

Mint arról korábban az Origo is beszámolt, 2017. június 3-án 11 halálos áldozattal és 48 sé­rülttel járó terrorcselekmény történt a brit fővárosban. A merényletért az Iszlám Ál­lam terrorszervezet vállalta a fe­lelősséget.

Azon a szombat estén a London hídon (London Bridge) egy fehér furgon nagy sebességgel felhajtott a járdára és több gyalogost is elgázolt, majd szemtanúk szerint három ember kiugrott, és késsel támadt a járókelőkre a közeli piac, a Borough Market környékén.

Florin Morariu épp az egyik közeli pékségben dolgozott a tragikus estén. A sikoltozások hallatán kirohant az utcára a kezében egy műanyag ládával, majd hősiesen szembeszállt az egyik, késsel hadonászó támadóval.

A román vendégmunkás le­ütötte a ládával a terroristát, majd odakiáltott az ugyancsak román munkatársának, hogy rohanjon be a pékségbe, és hozza ki az asztal alatt tartott nagyméretű, fából készült kemény péklapátot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!