A DH egypercese

2017.04.27. 19:13

A DH egypercese - Legyél olyan, mint ő!

Krisztina családjával sétált ki éppen a moziból, amikor arra lett figyelmes, hogy a lába előtt valami hever.

Balla Tibor

Lehajolt, és felvette a pénztárcát, amelyben két bankkártya, személyes iratok, no meg némi készpénz figyelt. Egészen pontosan hétszázhetvenezer forint.A legtöbben ennél a résznél már örömkönnyeket hullattak volna, és már tervezték volna, mire is költhető a könnyen jött minivagyon.

Nem úgy Krisztina, aki a tudakozót hívta, kutatni kezdett az interneten, hogyan is érhetné utol a tárca jogos gazdáját. Ám nem találta meg.Meghagyta az elérhetőségéta moziban, hogy ha jelentkeznének az összegért, amelynek elvesztése már fájdalmas, tudjanak nála jelentkezni.

Már hazafelé csörgött a mobilja, a tárca gazdája hívta, aki délelőtt járt a moziban gyerekeivel, a pénzről pedig kiderült, azt másnap kellett befizetnie a cégénél.Krisztina találkozót beszélt meg vele, és hiánytalanul visszaadta a pénzt. Ráadásul nem is fogadott el semmit jótettéért, becsületéért. Így aztán abban maradtak, hogy a férfi hamarosan vendégül látja egy ebédre családostól.

Nekem meg az interneten terjedő pálcikarajzok szövege jut eszembe: Kriszta becsületes volt. Legyél olyan, mint Kriszta!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!