kincs ami nincs

2021.11.04. 15:30

3800 éves tőrt találtak egy német illegális kincskeresőnél

A flensburgi rendőrség közlése szerint a 42 éves észak-frízföldi férfi saját ingatlanán és mások földjén kutatott fémdetektorokkal régészeti leletek után már évek óta.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Egy 3800 éves bronztőrt és történelmi ezüstérméket találtak egy illegális kincskeresőnél, akinél lakossági bejelentés nyomán tartott házkutatást a rendőrség az észak-németországi Schleswig-Holstein tartományban.

A prehistorikus tőrt és a 11-17. századi ezüstpénzeket lefoglalták és rögtön átadták a tartományi régészeti hivatalnak szakszerű állagmegőrzésre.

A flensburgi rendőrség közlése szerint a 42 éves észak-frízföldi férfi saját ingatlanán és mások földjén kutatott fémdetektorokkal régészeti leletek után már évek óta, bármiféle hatósági engedély nélkül. A bronztőrt 2019-ben találhatta Schwabstedt község térségében.

A tartományi régészeti hivatal újra átvizsgálja a kincsvadász által felfedezett lelőhelyeket, mert az ott talált tárgyaknak nagy a tudományos jelentősége – közölte a rendőrség csütörtökön.

Németországban csak engedéllyel és kellő felkészültséggel szabad régészeti leletek után kutatni, a talált régiségeket pedig kötelező bejelenteni és beszolgáltatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!