Természetjárás

2022.09.28. 16:30

Közeleg a Kéktúrázás Napja

A Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében október második szombatján zajlik az ősz legnagyobb közösségi túranapja.

Országszerte lehet csatlakozni a rendezvényhez

Forrás: kekturazasnapja.kektura.hu

Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött országos eseményen 143 szakaszra bontva lehet bejárni a mintegy 2580 km hosszú Országos Kékkört, Írottkőtől Hollóházán át Szekszárdig és onnan ismét Írottkőig. A szakaszok mindegyikén képzett szakemberek, helyi természetjáró tagegyesületek képviselői, erdészek, nemzeti parki kollégák, profi túraszervezők, a kéktúra lelkes "nagykövetei" várják az érdeklődőket.

A különleges, tematikus szakaszokon kisgyermekes, családi, kutyás, nomád ottalvós és erdei gasztrotúrák is lesznek. 

Megismerkedhetnek az érdeklődők az Országos Kéktúrát 70 éve elindító Lokomotiv Turistaegyesület doájenjeivel, a népszerű Turista Magazin szerkesztőivel, és akár a kedvelt Természetjáró.hu digitális útikönyv és applikáció alkotóival is. 

Az idei év különlegessége, hogy a megmozduláshoz szervátültetettek is csatlakoznak, ez a nap ugyanis a Donáció és Szervátültetettek Világnapja is egyben.

Már több mint 2700 túrázó biztosan lesz a kék sáv jelzésen október második szombatján. Jónéhány szakasz már betelt, ám jellemzően a fővárostól távolabbi – alföldi és dél-dunántúli – túraútvonalakon van még néhány szabad hely. A túrák 8-32 km hosszúságúak, mindenki találhat érdeklődésének és fizikai állapotának megfelelőt.

Tekintse meg a tavalyi Kéktúrázás Napja alkalmából készült videót:


Regisztrálni ide kattintva tud, jövő hét közepéig.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!