Tanévkezdés

2022.08.22. 16:56

A Magyar Református Szeretetszolgálat tanszercsomaggal segíti a rászorulókat

Országosan hét városban segítik a rászoruló gyerekeket, mintegy 750 általános iskolást Magyarországon és száz kárpátaljai diákot.

Gyerekek játszanak a kárpátaljai Beregardón 2017. május 6-án.

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

A magyar Református Szeretetszolgálat tanszercsomaggal segíti a rászorulókat a tanévkezdésig hátralévő tíz napban - jelentette be az első adományosztáson a szeretetszolgálat kommunikációs vezetője Debrecenben.

Dabis-Lucski Zsófia elmondta, országosan hét városban - Debrecenen kívül Budapesten, Hódmezővásárhelyen, Szegeden, Ózdon, Kisvárdán és Alsóörsön - segítik a rászoruló gyerekeket - mintegy 750 általános iskolást Magyarországon és száz kárpátaljai diákot. Utóbbiak Beregszászon kapják meg az adományt.

Iszlai Gergely, a szeretetszolgálat debreceni irodájának operatív vezetője közölte, hogy hétfőn 45 debreceni és környékbeli család 120 gyermeke kap személyre szóló csomagot, tanszereket és iskolatáskát.

A szeretetszolgálat minden évben a rászorulók - mélyszegénységben élők, munkanélküli szülők - megsegítésére siet, kiválasztásuk a megkeresésükkel történik - zárta tájékoztatóját az irodavezető.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!