Polgármester a magasban

2022.06.24. 10:53

Majdnem tragédia lett a vége, de megmentették a gólyafiókát

Nagy bajba került egy gólyafióka Szügyön. Az állat mentését a Bükki Nemzeti Park szakembereivel történt egyeztetést követően személyesen a nógrádi község polgármestere végezte, aki felmászott a kéményre, és épségben lehozta a csemetét.

Szerda este észlelte a fészek mellé felszerelt kamera felvételeit gyakorta figyelő állatbarát, hogy valami gond lehet a Stefi névre keresztelt gólyaanyuka egyik fiókájánál, mert a csőréből damilszál kandikált ki, amitől nem tudott saját erőből megszabadulni. Áncsán Ágnes értesítette is nyomban Frenyó Gábort, a település polgármesterét, aki csütörtökön reggel megindította a mentési akciót, mivel az észlelések alapján a sérült kismadarat a szülők megpróbálták kilökni a fészekből, ami viszont a termete miatt már nem sikerült.

A településvezető maga mászott fel a kémény tetejére, és kiemelte a fiókát a fészekből. Épp idejében érkezett, és élve adta át a kicsit a Bükki Nemzeti Park munkatársainak, akik gondoskodnak a gólyacsemete további szakszerű ellátásáról. Mindenki reménykedik benne, hogy a fióka teljesen felépül - számolt be a nem mindennapi esetről a Nool.hu nógrádi hírportál.

Borítóképünk illusztráció, fotó: 123RF

Címkék#gólya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!