Több tízezren nézik élőben

2022.04.21. 13:44

A szokásosnál két hónappal később, de megkezdődött a riói karnevál

A riói szambaiskolák produkciói szerda óta láthatók a város utcáin és a fesztiválközpontban, a Sambodrome-ban.

A szokásosnál két hónappal később, de megkezdődött a riói karneválszezon.

A pandémia miatt tavaly meg sem tartották, idén februárban pedig elhalasztották a brazil metropolisz híres fesztiválját. Eduardo Paes riói polgármester szerdán a városházán szimbolikusan átnyújtotta a város kulcsát Momo királynak – eredeti nevén Wilson Dias da Costának –, a karnevál uralkodójának, aki a hagyományokhoz hűen vasárnapig vezeti az ünnepségeket.

Paes, aki nagy szambarajongó, határozottan szorgalmazta a lakosság oltakozását a járvány ellen. A polgármester mindent elkövetett, hogy a karnevált biztonságosan meg lehessen tartani, s ezért szerdán köszönetet mondott az egészségügyben dolgozóknak is.

A riói szambaiskolák produkciói szerda óta láthatók a város utcáin és a fesztiválközpontban, a Sambodrome-ban.

A karnevál fénypontja a 12 legjelentősebb szambaiskola produkciója lesz pénteken és szombaton. A Sambodrome-ban több tízezren nézik meg a látványosságot, brazilok milliói pedig a tévéközvetítést láthatják.

Borítókép: Az Estacio de Sa szambaiskola parádéja a Rio de Janeiró-i karneválon 2020. február 23-án. Fotó: MTI/EPA/EFE/Marcelo Sayao

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!