Észak-Korea

2022.04.11. 09:39

10 éve került hatalomra Kim Dzsong Un, az alkalomból kiállítás nyílt

A kiállított tárgyak között szerepel Kim Dzsong Un 2017 novemberében írt levele is, amelyben bejelentette az állami nukleáris erők megalakulását.

Új kiállítás nyílt Észak-Korea egyik legfőbb múzeumában Kim Dzsong Un vezető hatalomra kerülése 10. évfordulója alkalmából – jelentette hétfőn a kommunista állam hírügynöksége.

A KCNA tájékoztatása szerint Koreai Forradalmi Múzeum tárlata Kim Dzsong Un halhatatlan érdemeinek van szentelve.

A kiállítási tárgyak többsége, ideértve a fényképeket és a bemutatott videófelvételeket az Észak-Koreát irányító kommunista Koreai Munkapárt 2016 májusi kongresszusára összpontosítanak, amelyen az észak-koreai vezető ígéretet tett arra, hogy felelős nukleáris hatalommá teszi hazáját. A hírügynökségek felidézték, hogy Kim Dzsong Un akkor kijelentette, hogy Phenjan csakis abban az esetben fogja bevetni nukleáris fegyvereit, ha az ország szuverenitása kerülne veszélybe.

A kiállított tárgyak között szerepel Kim Dzsong Un 2017 novemberében írt levele, amelyben bejelentette az állami nukleáris erők megalakulását, miután Észak-Korea sikeresen tesztelt egy új, interkontinentális ballisztikus rakétát. A KCNA egy külön hírben számolt be arról, hogy Kim Dzsong Un hatalomra kerülésének 10. évfordulója alkalmából országos gyűlést tartottak, amelynek résztvevői az észak-koreai vezetőt méltatták. Úgy fogalmaztak:

Kim Dzsong Un az országot egy teljes körű katonai hatalommá tette erőteljes fizikai védelmi eszközökkel.

Kim Dzsong Un hivatalosan 2012. április 11-én került hatalomra a Koreai Munkapárt főtitkáraként, miután apja, az országot 1994 óta irányító Kim Dzsong Il 2011 decemberében elhunyt.

Borítókép: AFP / KCNA via KNS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!