Jótékonyság

2022.02.02. 17:00

Több mint hétszázezren csatlakoztak az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtéséhez

Több mint hétszázezren csatlakoztak az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség elnevezésű adventi pénzadománygyűjtéséhez, az akcióban több mint 273 millió forint gyűlt össze.

A segélyszervezet közleményében felidézte, hogy tavaly 26. alkalommal indította el országos adventi pénzadománygyűjtését, amely a szeretet.éhség. mottóról és a "kiharapott" mézeskalácsszívről ismert. 

Ennek fókuszában most sem csak az ajándékozás, hanem a segélyszervezet egész éves, szegénység elleni küzdelme állt, amelyet országos intézményhálózatán keresztül folytat az év 365 napján.

Az összefogáshoz több módon lehetett csatlakozni, a legnépszerűbb adományozási forma ezúttal is a 1353-as adományvonal volt, amelyet az advent időszakában több mint 371 ezer alkalommal tárcsáztak országszerte, hívásonként, sms-enként 250 forintot felajánlva a segélyszervezetnek - olvasható a közleményben.

Az adományvonalon érkezett több mint 92 millió forintnyi felajánlással, a Tesco áruházaiban, illetve online felületén vásárolt adománykuponokból összegyűlt 85 millió forinttal, valamint a magán- és vállalati befizetések mintegy 91 millió forint adományával 

az adventi gyűjtésen több mint 273 millió forint felajánlást kaptak.

A közleményben idézték Lehel Lászlót, a segélyszervezet elnök-igazgatóját, aki a gyűjtés eredményét ismertető sajtótájékoztatón minden támogatónak, adományozónak és önkéntesnek megköszönte a segítséget.

Lehel László a segélyszervezet jelmondatára ("Ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek!") emlékeztetve azt emelte ki, hogy a segélyszervezet munkájában az azonnali, kézzelfogható támogatás mellett nagy hangsúlyt kapnak azok a fejlesztések és hosszú távú programok is, amelyek kitörési pontokat kínálnak a szegénységből.  

Tájékoztatása szerint a karácsonyi időszakban megvalósított segélyakciókat a beérkező adományok öt százaléka fedezte, ebből személyre szabott ajándékokat adtak gyerekeknek, rászorulók - többgyermekes családok, gyermeküket egyedül nevelők, létminimum alatt élők, krízishelyzetben élők - kaptak segélycsomagot, tűzifát.

A segélyszervezet az országos adventi pénzadománygyűjtés során beérkezett adományok túlnyomó részét, 95 százalékát ezúttal is az egész évben működő szociális és fejlesztőközpontok működtetésére, fejlesztésére fordítja, nagy hangsúlyt helyezve az intézményeiben folyó munka minőségére.

Az adventi adományok hozzájárulnak emellett a többi között a szolnoki központban egy újabb, a gyermekek fejlesztésnek helyet adó épületrész megvalósulásához, a szervezet olaszliszkai központjának további korszerűsítéséhez, valamint munkahelyteremtő programok bővítéséhez.

 

Borítókép: Pálinkás Zsolt, a Tesco magyarországi vezérigazgatója (j) jelképesen adományt ad át Lehel Lászlónak, a segélyszervezet elnök-igazgatójának az Ökumenikus Segélyszervezet 2021-es szeretet.éhség. országos adventi pénzadománygyűjtésének eredményeiről és a beérkezett adományok felhasználási tervéről tartott sajtótájékoztatón a szervezet budapesti központjában 2022. február 2-án (Máthé Zoltán/MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!