A természet varázsa

2022.02.05. 09:55

5 növény télen is virágba boríthatja a lakását

A tökéletes környezet megteremtéséhez szükségünk van pár növényre is, amelyek megidézik a természet nyugtató hatását.

A növények szerelmeseinek télen sem kell lemondaniuk a szemet gyönyörködtető látványról. A Lakáskultúra cikkében olvashatunk 5 virágról, amelyek télen is hozzák a hajtásukat, így a hideg időszakban is pompát varázsolnak otthonunkba.

Nem csak a nyár alaphangulatát adhatják meg a virágok, hanem a téli időszakét is.

A kinti mínusz fokokat szeretjük bentről, egy puha takaró alól szemlélni, egy meleg innivaló kíséretében. A tökéletes környezet megteremtéséhez azonban szükségünk van pár növényre is, amelyek megidézik a természet nyugtató hatását.

A növényeket nem elég csodálni, gondoskodnunk is kell róluk.

Meg kell találnunk számukra a tökéletes helyet, ahol jól érzik magukat. Fontos tudnunk, hogy a kiszemelt virág milyen és mennyi fényt szeret, valamint mekkora a vízigénye. Az általunk összegyűjtött szobanövények tartása egyszerű, nagyon hálásak és könnyen borulnak virágba. Bátran választhatják őket kezdő virággyűjtők is.

Ciklámen

A szobaciklámen szív alakú levelei és hatalmas pillangóvirágai csodálatos hangulatot varázsolnak a szobába, még akkor is, ha kint mínusz fokok tombolnak. Tartása elég egyszerű, nem nagy igényű szobanövény. A ciklámenek nem bírják a 18 fok feletti hőmérsékletet és a túlöntözést se. Fényigényesek, de csak módjával. Locsoláskor arra figyelni kell, hogy alulról locsoljuk, hogy levelei ne kapjanak nedvességet. A ciklámen szín a legelterjedtebb változata, ugyanakkor számtalan színben megtalálhatóak.

Fokföldi ibolya

Amennyiben egy igazi régi klasszikust szeretnénk nappalinkba, akkor a legjobb választás a fokföldi ibolya. Apró, szőrös, bordós lila színével biztosítja a lakás retró hangulatát. Viszonylag sok fényre van szükségük, nem sokáig bírják sötét helyeken. Virágai igen kényesek, ezért öntözéskor figyelni kell rá, hogy azokat ne érje víz.

Korallvirág

Az egyik legstrapabíróbb téli növény a korallvirág. A Madagaszkárról származó szépség számtalan színben és méretben kapható. Jellegét tekintve a kaktuszokhoz hasonlít, apró, rózsaszerű virágai vannak. Mielőtt megöntözné ellenőrizze le, hogy a föld ki van-e száradva alatta, mert kényes a túlöntözésre.

Amarillisz

Az amarillisz óriási virága gyönyörűen feldobja és díszíti a helyiséget. Kinézete hasonlít a lilioméhoz. Nem szereti a meleg, párás levegőt, így a radiátoron nem sokáig marad életben. Az öntözéssel is vigyázni kell, mert ha túl sok vizet kap, akkor könnyedén elfonnyad.

Jázmin

Az egyik legillatosabb, télen is virágzó növény a jázmin. Sok, apró fehér virága megidézi a hóesés hangulatát. Kellő odafigyelést és gondoskodást igényelnek, nappal szükségük van a fényre, este pedig a hideg levegőre. Figyeljünk arra, hogy alatta a föld mindig nedves legyen a cserépben.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!