Tuti megoldások

2022.02.04. 16:55

4 tipp segítségével száműzheti az ételszagot az otthonából

A szagelszívó sokszor nem elég hatékony, a hosszan tartó szellőztetés pedig nem mindig megoldható.

Senki sem szereti a főzés utáni kellemetlen szagokat. A Bors cikkének segítségével most megszabadulhatunk tőlük.

Gyakran előfordul, hogy egy-egy főzés alkalmával erősebb szagok árasztják el a konyhát, ami aztán végigvonul az egész lakáson.

A szagelszívó sokszor nem elég hatékony, a hosszan tartó szellőztetés pedig nem mindig megoldható, főleg a hidegebb évszakokban. Néhány tipp segítségével nemcsak főzés után, de közben is tehetünk azért, hogy a szagok ne árasszák el otthonunkat. Az egyik legjobb módszer, ha már főzés előtt megkezded a szagtalanítást. A főzés illatai kellemesek is tudnak lenni, de ha már a folyamat elején megfékezzük őket, sokkal kevesebb gond lesz vele evés után.

A fröccsenésgátlóként ismert konyhai eszköz nagyszerű módja a szagok terjedésének megfékezésére. Főként az olajos ételek esetén hasznos. Amellett, hogy a szóródó zsírcseppeket megakadályozza, a szagokat is kordában tartja.

Ha kifejezetten csípős ételt készítünk, gőzzel küzdhetjük le a leghatékonyabban a szagokat. Különösen az ecet és a vízgőz keveréke fogja fel a levegőben terjengő szagokat főzés közben. Nincs más dolgunk, mint 2 bögre vízhez hozzáadni egy bögre ecetet, és a keveréket a készülő étel mellett forralni a tűzhelyen. Az ecet helyett használhatunk erős illatú hozzávalókat is, mint például a citromhéj, a fahéjrúd vagy a szegfűszeg.

Ha már végeztünk a főzéssel, és megmaradt némi ételszag, akkor is tehetünk az ügy érdekében.

A szódabikarbóna képes magába szívni a szagokat és a párát is. A szagtalanításhoz egy tálba is szórhatunk nagyobb mennyiséget a szag forrásának közelébe. Hasonló módszerrel, mint a szódabikarbóna esetén, kisebb tálkákba adagolt őrölt kávét helyezzünk el a lakás különböző pontjain, így az a terjengő szagot megszünteti.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!