Az élelmiszerpazarlás ellen küzdenek

2021.12.15. 12:00

Vállalatok is segítik az Élelmiszerbank munkáját

Az egyesület 108 ezer élelmiszercsomagot juttathat el a rászorulóknak.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 108 ezer élelmiszercsomagot juttathat el a rászorulóknak két vállalat támogatásának köszönhetően. A Nestlé és a Tesco 10,1 millió forinttal támogatja az egyesület munkáját.     

Az ősszel meghirdetett jótékonysági akcióban a Nestlé a szeptember 30. és október 13. között a Tesco áruházakban eladott Nestlé-termékek értékének 1 százalékát ajánlotta fel élelmezési célra, az összeget pedig a Tesco megduplázta.     

Az összegyűlt támogatást az Élelmiszerbank 108 ezer élelmiszercsomag célba juttatására fordítja azok számára, akiknek igazán szükségük van rá - közölte az egyesület kedden az MTI-vel.     

Az élelmiszercsomagokba a szervezet további partnerei által felajánlott, mentett élelmiszerek kerülnek. Ezek jellemzően olyan csomagoláshibás, szezonalitás miatt már nem eladható vagy raktáron maradt, lejárathoz közeli termékek, amelyeknek a minősége kiváló, és emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmasak.     

A Tesco és a Nestlé évek óta az Élelmiszerbank stratégiai partnereként vesz részt az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelemben. Mintegy 200 Tesco áruházból több mint 180-ban folyik napi szintű élelmiszermentés, amelynek célja az élelmiszer-felesleg mennyiségének csökkentése, és a rászorulók támogatása. A programban résztvevő áruházak az elmúlt évben 3744 tonna élelmiszer-felesleget adtak át helyi karitatív szervezeteknek, ami több mint 9,3 millió adag ételt jelent a nélkülözőknek. A Nestlé 2021-ben eddig 26 millió forint értékben juttatott el élelmiszert az Élelmiszerbankhoz.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!