Várják az új lakót

2021.12.14. 19:10

Olasz medve érkezik a Veresegyházi Medveparkba

A magyarországi 5 és fél hektáros medvepark európai szinten ismert arról, hogy megfelelő lakhelyet tud biztosítani a védett állatoknak.

Róth Márton, a római magyar nagykövetség diplomatája elmondta, hogy fiatal hím barna medve költözik az észak-olaszországi Trento megyéjéből a Veresegyházán működő medveparkba, ahol december 20-án várják az állat érkezését.

A medveállomány rendkívüli elszaporodása miatt Trento kormányzója, Maurizio Fugatti több állat számára keresett új otthont a közeli európai országokban. Egyikük esetében a Veresegyházi Medveparkra esett a választás.

A közvetítés feladatát a római magyar nagykövetség vállalta magára. Róth Márton elmondta, hogy a magyarországi 5 és fél hektáros medvepark európai szinten ismert arról, hogy megfelelő lakhelyet tud biztosítani a védett állatoknak.

Az eddig a trentinói Casteller rezervátumában élő fiatal barna medvét éppen a karácsony előtti napokban várják Veresegyházára.

A 2018-ban Trentinóban született, 121 kilós medve nagy népszerűségnek örvend. Rajongói közösségi oldalt is szenteltek neki, és teljes szabadon engedését követelték, de ezt a helyi hatóságok a lakosság védelmére hivatkozva elutasították. A medve játékos természetű, és keresi az emberek társaságát.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!