Megdöbbentő teljesítmény

2021.12.22. 18:21

12 órát úszott a miniszter a helikopter-balesete után, hogy túlélje

Az ország keleti részén történt balesetben legalább 39 ember meghalt, de a madagaszkári miniszter filmbe illő módon menekült meg.

A BBC hírportálja szerint a madagaszkári kormány egyik minisztere 12 órán át úszott, hogy biztonságba kerüljön, miután helikoptere a tengerbe zuhant egy mentőakció során. Serge Gelle rendőrminiszter csapatával az ország keleti részén indult mentőakcióra egy korábban elsüllyedt utasszállító hajó miatt – olvasható a Mandiner cikkében.

Az ország keleti részén történt balesetben legalább 39 ember meghalt.

A helikopteren vele együtt utazó 2 másik biztonsági tisztviselő is túlélte a balesetet. Andry Rajoelina elnök a Twitteren gyászolta az elhunytakat, és egyben tisztelgett Serge Gelle és a másik 2 tiszt előtt, akik külön-külön érkeztek a tengerparti Mahambo városába segítséget nyújtani.

Egyelőre nem világos, hogyan történt a helikopter-baleset. Az 57 éves miniszter a baleset után annyit mondott, hogy este fél 8 és reggel fél 8 között úszott kifelé, ehhez segítségül a helikopter egyik ülését használta.

Nem most volt itt az ideje meghalnom – nyilatkozta a baleset után, amelyet sérülésmentesen megúszott.

Hozzátette, az egyetlen baja az, hogy fázik.

Mindig is nagy állóképessége volt a sportban, és ezt a ritmust miniszterként is úgy tartotta, mint egy 30 éves. Acélból vannak az idegei – fogalmazottaz esettel kapcsolatban Zafisambatra Ravoavy rendőrfőnök.

Serge Gelle 30 évig szolgált a rendőrségnél, mielőtt augusztusban kinevezték miniszterré.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!