a csatorna királynője

2021.10.14. 08:28

Egy ausztrál nő második otthona lett a La Manche-csatorna

Egy ausztrál úszónő 44. alkalommal úszta át szerdán a La Manche-csatornát és ezzel új rekordot állított fel.

Australian marathon swimmer Chloe McCardel celebrates following her 10-hour swim across the English Channel for a world record-breaking 44th time, after landing on Wissant Beach, France on October 13, 2021. (Photo by Ben STANSALL / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Ben Stansall

A 36 éves Chloe McCardel szerdán az észak-franciaországi Pointe de la Courte Dune-nél ért partot 10 óra úszás, 34 kilométer megtétele után, és vált a La Manche nem hivatalos királynőjévé.

A vízből kilépve az extrém sportoló az ausztrál nemzeti zászlóba bugyolálva integetett az őt ünneplő tömegnek, és azt mondta, hogy már régóta várt erre a pillanatra.

Chloe McCardel spirituális otthonának nevezte a Nagy-Britanniát a kontinentális Európától elválasztó tengerszorost,

és azt mondta, hogy a rekord felállításával inspirálni akarja a lányokat, és bebizonyítani nekik, hogy minden lehetséges.

Az úszás megkezdése előtt, még a nagy-britanniai oldalon úgy vélekedett, hogy a nők nem kapják meg teljesítményeikért azt az elismerést, amely megilletné őket, és azt mondta, hogy ezen változtatandó példakép akar lenni más nőknek és a lányoknak.

McCardel alig néhány napja úszta át 43. alkalommal a csatornát, utolérve az addigi rekordert, a brit Alison Streetert.

Az ausztrál sportolónő, aki már 11 éves volt, amikor megtanult úszni, először

2009-ben úszta át a világ legforgalmasabb vízi útját, amelyen 2015-ben 37 óra alatt egymás után háromszor is átkelt úszva.

A férfiak közül a legtöbbször – 34 alkalommal – a brit Kevin Murphy úszta át a La Manche-csatornát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!