Kutatók Éjszakája

2021.09.23. 12:00

Tudjon meg mindent a robotokról online programokon!

Védettségi igazolvánnyal az érdeklődők személyesen is ellátogathatnak egy igazi robotlaborba.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A járványhelyzetre való tekintettel idén főként online programokkal készülnek a Kutatók Éjszakájára a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetben pénteken.

A látogatók így virtuálisan nézhetik meg, hogyan játszik ügyességi társasjátékot egy robot, illetve hogyan működik a holografikus mikroszkóp. Ezenkívül az érdeklődők megtudhatják, hogyan fejlesztik a növénytermesztésre alkalmas robotokat és hogyan működik egy mesterséges intelligenciával dolgozó ajánlórendszer.

Továbbá a látogatók hasznos információkkal gazdagodnak arra vonatkozóan, hogyan érdemes online konferenciát szervezni. Ezenkívül kiderül, hogyan készült és miért bukott el a Primo, a nyolcvanas évek magyar gyártású, megfizethető számítógépe. Az érdeklődők pedig meghallgathatják Ottonie von Roeder német iparművész angol nyelvű előadását, aki beszél majd arról is, hogyan készít robotot építő robotot.

A programokat a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet honlapján, a Youtube-csatornáján és a Facebook-oldalán lehet követni.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!