Szórakoztató és hasznos

2021.09.15. 10:05

Lehet regisztrálni a Kutatók Éjszakájára!

Az elmúlt években megszokottak szerint idén is sok helyen lesznek programok.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Szerdán 20 órától szeptember 23-ig lehet regisztrálni a Kutatók Éjszakája, amelyet az érdeklődők személyes részvételével, szeptember 24. és 25. között fognak megrendezni. A programok a legtöbb esetben regisztrációhoz kötöttek, mivel csak korlátozott számú érdeklődőt tudnak fogadni a részt vevő intézmények.

Az eseménysorozathoz összesen 75 intézmény, többek között kutatóintézetek, egyetemek, iskolák és vállalatok csatlakoztak az ország minden pontjáról. Eddig több mint ezer programot hirdettek meg a szervezők, de ez a szám a rendezvény kezdetéig még növekedhet.

Tavaly a járványhelyzet miatt a Kutatók Éjszakájának programjain csak online lehetett részt venni. A szervezők ezért idén is a járványügyi korlátozások szigorú betartása mellett rendezik meg a programot. A tavalyi tapasztalatokra építve továbbá számos intézmény a világhálón keresztül is hozzáférhetővé teszi a programjait. Így számos előadást és kísérletet az esemény után is meg lehet majd tekinteni.

A regisztráció, illetve a részletes programterv megtekintése a rendezvény honlapján lehetséges szeptember 15-től, este nyolc órától. Az eseménysorozatot az idén alakult Kutatók Éjszakája Alapítvány az Európai Tudományért támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!