Elvesztette az egyensúlyát

2021.06.03. 17:00

Szörnyethalt egy 56 éves túrázó, miután 150 métert zuhant

Meghalt egy túrázó, miután több mint 150 métert zuhant egy hegygerincről a kaliforniai Sequoia Nemzeti Park területén.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Nemzeti Parkszolgálat szerint a baleset hétfőn történt. Az 56 éves San José-i férfi két másik emberrel túrázott a Russell-hegyen, amikor elvesztette az egyensúlyát – írja a cbsnews.com.

Egyik társa, egy 45 éves nő megsérült, amikor megpróbálta megragadni a férfit, de maga is leesett, ám neki sikerült megkapaszkodnia. A társaság harmadik tagja hívott segítséget.

A baleset idején a nemzeti park mentőegységei és helikoptere épp egy másik sérült túrázón segítettek, ezért a szomszédos Yosemite Nemzeti Park kereső- és mentőcsapatai érkeztek ki a helyszínre. Az áldozat holttestét egy ravatalozóba szállították. A sérült nőt helikopterrel vitték kórházba, ahol megműtötték.

Miután a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat feloldották tavasszal az Egyesült Államok nyugati részén, sok hasonló baleset történt a nemzeti parkokban.

Múlt héten egy 20 éves túrázó holttestét találták meg a Los Angelestől 300 kilométerre keletre lévő Joshua Tree Nemzeti Parkban, egy egész héten át tartó keresés után.

Februárban és márciusban két túrázó zuhant le és vesztette életét majdnem ugyanazon a helyen az utahi Zion Nemzeti Parkban.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!