luxus és romantika

2021.06.12. 17:17

Elárverezik L'Wren Scott tervező Mick Jaggernek készített kabátjait

A 2014-ben, 49 éves korában elhunyt tervező ruháira a kifinomult részletek és a fényes felületek jellemzők.

CORRECTION-FRANCE-FILM-FESTIVAL-CANNES

Forrás: AFP

Fotó: MARTIN BUREAU

Mick Jagger kabátjait, Nicole Kidman és Sarah Jessica Parker filmsztárok ruháit is elárverezik a néhai L'Wren Scott divattervező alkotásaiból rendezett aukción.

A Christie's a 2014-ben, 49 éves korában öngyilkosságban meghalt tervező 55 művét bocsátja licitre.

Scott a halála idején Mick Jagger, a Rolling Stones énekesének barátnője volt. A tervező ruháira a kifinomult részletek és a fényes felületek jellemzők.

„Tökéletes volt az eleganciája, úgy érezte, hogy mindennek olyannak kellene lennie, mint Hollywood aranykorában. Csupa luxus és romantika. Csak a legfinomabb anyagokkal dolgozott, minden kézzel készült, figyelme a részletekre irányult” – mondta el a Reuters kérdésére Caitlin Yates, a londoni Christie's eladási vezetője.

A július 1-jén induló online aukció lesz az első, amit Scott alkotásaiból rendeznek. Mick Jagger döntött az eladás mellett, a tervezőt ünnepelve az eseménnyel – tette hozzá Yates.

Licitálni lehet Jagger két kabátjára, melyeket a pár együtt tervezett. Az egyik egy flitteres, hímzett, tölgylevélmintás „terepdarab”, melyben az énekes a Glastonbury fesztiválon lépett színpadra. A másik kabátot gyöngyökből és flitterekből készített pillangók díszítik, ezt 2013-ban, a londoni Hyde Parkban adott koncerten viselte. Egy-egy kabát 20-30 ezer font (8-12 millió forint) között kelhet el.

Nicole Kidman a 2013-as Oscar-gálán jelent meg abban a fekete-arany flitteres ruhában, mely 1500-2000 fontot hozhat. Madonna egy 1940-es éveket idéző, rózsaszín flitteres fekete ruhájáért 500-800 fontot várnak.

A bevétel a London Central St Martins művészeti iskola L'Wren Scott-ösztöndíját gazdagítja, melyet Mick Jagger alapított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!