kimagasló eredmény

2021.05.24. 19:13

Jelentősen visszaesett az orvvadászat Namíbiában

Idén még csak két rinocéroszt ejtettek el illegálisan, miközben a tavalyi év azonos időszakában már 13 esetet jegyeztek fel.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Romeo Muyunda, a namíbiai környezetvédelmi miniszter kijelentette, hogy megtérültek az ország orvvadászat elleni küzdelemre fordított erőfeszítései. Kiemelte, hogy ezt a kimagasló eredményt a hatóságok és az orvvadászok lebuktatásában közreműködő polgárok együttműködése tette lehetővé.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az ország büszke lehet erre az eredményre, de folytatják ezt az irányt, és az orvvadászat teljes felszámolását tűzik ki célul.

Namíbiában tavaly az orvvadászat büntetését 200 ezer namíbiai dollárról (3,8 millió forintról) 25 millió namíbiai dollárra (476 millió forintra) emelték fel, a kiszabható börtönbüntetést pedig 20 évről 25 évre növelték.

A hatóságok hatékony fellépésének köszönhetően tavaly az előző évekhez képest lényegesen kevesebb, 30 orrszarvú és 11 elefánt lett orvvadászok áldozata.

A dél-afrikai ország ad otthont a világ második legnagyobb orrszarvúpopulációjának. Az országban él a kihalás szélére sodródott keskenyszájú orrszarvúk egyharmada.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!